De musici

Leo van Oostrom - Sopraan-saxofoon

Persoonlijke Biografie

Saxofonist en klarinettist, studeerde met onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium, alwaar hij Hoofdvakdocent was.
Als free lance musicus werkzaam in de Nederlandse Symfonieorkesten alsmede bij ASKO- en Schönberg-ensemble, Ebony Band, Ives-Ensemble, Nieuw Ensemble, The Beau Hunks. Van 1992 – 2003 Lead-Altsaxofonist bij het Metropole Orkest.
Daarnaast concerterend met onder andere Polo de Haas, Janine Abbas en Ben Gerristen.
Met pianist Wolfgang Watzinger vormt hij een duo dat zich toelegt op het uitvoeren van een breed klassiek saxofoonrepertoire en met pianist Eddy van Dijken brengt hij ‘saxophopia’, een programma waarin een grote verscheidenheid aan oude saxofoons in historisch-muzikaal perspectief tot klinken worden gebracht.

Contact informatie

Leo van Oostrom
Pythagorasstraat 38
1098 GD Amsterdam

telefoon: +31 (0)20 692 67 62
e-mail: janineleo@hetnet.nl

Ed Bogaard - Alt-saxofoon

Persoonlijke Biografie

Eén van de belangrijkste pioniers van de klassieke Saxofoon. Mede-initiatiefnemer tot oprichting van het NSK. Soleerde bij alle grote Nederlandse Symfonieorkesten en onder meer Symfonica Ungarica, Bayerische Rundfunk, Ulster Symphony.
Een discografie bij onder meer Telefunken, CBS, Polydor en BV Haast.
Doceerde aan de Conservatoria te Amsterdam, Utrecht, Groningen en is momenteel als Hoofdvakdocent werkzaam bij het Lemmens Instituut te Leuven (België). Gaf gastdocentschappen in onder meer Warschau, Poznan, Rome, Oslo en Göteborg.

Contact informatie

Ed Bogaard
Margarethaplein 1
3000 Leuwen
België

telefoon: +32 (0)16 200 901

Adri van Velsen - Tenor-saxofoon

Persoonlijke Biografie

Sinds de oprichting Tenorsaxofonist van het NSK. Tevens werkzaam bij het Schönberg Ensemble, ASKO, Nieuw Ensemble en alle Nederlandse Symfonieorkesten. Werkt al tien jaar samen met Frank Groothof; ontving een Edison voor de theaterproduktie “Odysseus”.
Diverse componisten schreven werken voor Van Velsen, zoals Klaas de Vries en Henk Alkema.
Vormt een duo met pianiste Marianne Soeterbroek waarbij hij zich toelegt op repertoire voor Tenor Saxofoon en Piano.
Doceert aan het Coservatorium te Maastricht, onder meer als Hoofdvakdocent Saxofoon.

Contact informatie

Adri van Velsen
Hildebrandhove 76
2726 AX Zoetermeer

telefoon: 079 3213058
e-mail: devanvelsens@wanadoo.nl

Alex de Leeuw - Bariton-saxofoon

Persoonlijke Biografie

Lid van het NSK sinds 1981. Specialiseerde zich onder meer als leerling van Ed Bogaard tot Baritonsaxofonist. Speelde mee in klassieke ensembles en bij Symfonieorkesten. Vormt een duo met pianist Guido Nielsen. In 1999 namen zij een cd op voor het label Erasmus.
Componisten die speciaal voor hem werken schreven onder meer: Huub de Vriend, Henk Alkema, Chiel Meijering, Ida Gotkovsky.
Daarnaast actief in de Jazz met onder meer een eigen trio, als Basssaxofonist: Trio Grande, de Connsonant Five en free lance in allerlei combinaties.

Contact informatie

Alex de Leeuw
Dunantstraat 87
2131 RN Hoofddorp

telefoon: +31 (0)23 56 57 588
e-mail: wueela@kpnplanet.nl